Hogyan segíthet neked a reiki terapeuta ősszel?

A reiki egy tiszta, magasan rezgő, univerzális, valláshoz nem kötött isteni energia, mely kézrátétellel jut a szervezetedbe. A reiki terapeuta tudja, hogyan kell ezzel a tiszta energiával a fizikai és finomfizikai tested feltölteni, kitisztítani és speciális problémákat is enyhíteni vele. Miben különleges az őszi időszak és hogyan tud a reiki hatékonyan segíteni?
Hogyan segíthet neked a reiki terapeuta ősszel?

Hogyan működik a reiki ősszel?

Az őszi időszakban, amikor éjjel hideg, nappal melegebb az idő, néha esik, és gyakran fúj, akkor a légúti-, és az ízületi megbetegedések a legnyomasztóbbak. Fájdalmak, köhögés, visszatérő gyulladások nehezítik a minden napokat, nem is beszélve a gyengülő immunrendszer okozta gondokról.

A reiki ebben az időszakban feltűnően hatékony tud lenni, mert elsődleges hatása, ami már a kezelés első pár percében is tapasztalható, hogy melegít. Átmelegíti, ellazítja és feltölti a fájdalmas területeket, legyen szó akár torok-, vagy tüdőgyulladásról, esetleg ízületi bántalmakról. Melegít, és már ennyivel megkönnyebbülést ad.

A reiki hatásai

A reiki kézzel nem fogható, de tapasztalható hatásai a kellemes hőmérsékletén túl, hogy csökkenti a tüneteket, enyhíti a gyulladást, a fájdalmat. Beindítja a szervezet saját gyógyító és méregtelenítő mechanizmusait, és mindezt harmonikusan, könnyedén teszi, fölösleges fájdalmak, eszközök, beavatkozások nélkül.

Mivel csökken a fájdalom és a szervezet energiát kapott, a következő amit tapasztalhatunk az, hogy megnyugszunk. A test kilép a pánikhelyzetből, mert már látja a fényt az alagút végén.

Reiki kezelés ősszel

Ősszel a meglévő esetleges egyéb betegségek mellett, a reiki kezelésekben nagy hangsúlyt fektetünk az immunrendszer erősítésére, a nyirokrendszer támogatására, a fizikai és pszichés központok feltöltésére, megnyugtatására.

A kezelés közben legtöbbször csupán a meleg és a nyugalom tapasztalható meg. A reiki hatásainak többsége a következő napokban, lassan bukkannak fel, csak azt vesszük észre, hogy jobban érezzük magunkat, csökkent a fájdalom, pihentetőbben alszunk, könnyebben táplálkozunk és erősebb lett a lelki ellenálló képességünk is.

Nagyon fontos, hogy a nyirkos, hideg időszakban minél gyakrabban kapjon energiát a szervezet, hogy védettebb legyen a felmerülő fizikai és érzelmi behatásokkal szemben.

Hogyan válassz reiki terapeutát?

Fontos kérdés, hogyan válasszunk jó reiki terapeutát, akinek nem csupán elméleti tudása és töretlen avatási láncolata van, hanem betegkezelési tapasztalata és energetikai tudása is.

Ebben az esetben nem elég a jó reklám és a szimpátia. Érdemes megkérdezni, hogy mióta kezel reikivel, milyen rendszerességgel és mik a tapasztalatai az őszi megbetegedésekkel kapcsolatban.

Fontos rákérdezni, hogyan tudja kezelni a felmerülő mellékhatásokat, és ha azt válaszolja, hogy nincs ilyen, vagy pár perc reiki kezeléssel elmúlik majd, akkor érdemes továbblépni és olyat keresni, akinek valós tapasztalatai vannak, valós betegekkel.

Őszi reiki kezelés jó terapeuta segítségével

Ősszel kiemelten fontos tehát az immunrendszer támogatása, a nyirokrendszer tisztítása, a nyugalom megteremtése, és ezután jöhet az akut fájdalmak és gyulladások kezelése.

Érdemes keresni egy tapasztalt reiki terapeutát és ebben az időszakban több reiki kezelésre elmenni, vagy még jobb, ha megtanuljuk saját magunkat kezelni reikivel, mert a szürke, nyirkos őszi – téli időszak eléggé lestrapálja a szervezetet, utat nyitva nem csak az időszakos, de a hozott és szerzett megbetegedések számára is.

A reiki segít, hogy az őszi napjaink szépek legyen és ne küzdelmesek.

Kapcsolódó cikkek

Szokásaink megismerése a pihentető alvás kulcsa

Az alvási szokásaid többet árulnak el rólad, mint gondolnád

Az alvásproblémák felszámolására sok esetben egyszerű megoldást lehet találni, ebben segítsékünkre van, ha megismerjük alvási szokásaink jelentését.