Ikonikus nők, akiktől érdemes divat-inspirációt gyűjteni

A filmipar beindulásával rengeteg ikonikus női karaktert kapott a világ. A különleges személyiségeken és botrányos tetteken kívül a divat volt az, amivel igazán nagy hatással tudtak lenni az "átlagemberekre". Ez a mai napig így van, lássunk néhány ikonikus nőt, aki igazi divat-inspirátor!
Inspirálódj az ikonikus nők ruhatárából!

A filmipar beindulásakor szinte sorozatgyártásban kerültek a közönség szeme elé azok a nők, akik teljesen megbolygatták a közvéleményt. Volt aki különleges és romantikus személyisége, volt aki botrányai, volt aki a divatban való jártassága, és persze volt, aki ezek mindegyikének együttese miatt volt a figyelem középpontjában.

Ikonikus nőknek nevezhetjük azokat a színésznőket, vagy közszereplőket, akik folyamatosan fenntartották az átlagemberek figyelmét, akikre mindenki hasonlítani akart, és akik a mai napig meghatározóak a közvéleményben.

A divat szempontjából számos nőt tudunk megnevezni, akik hatalmas hatással voltak és vannak a mai napig a nők stílusára. A legendákon kívül a mai filmiparban és a közszereplők között is találunk olyan divatdiktátorokat, akikből érdemes inspirálódnunk.

Marilyn Monroe

Az első példa a mindenki által jól ismert Marilyn Monroe, aki valószínűleg az idők végezetéig ismert név lesz mindenki számára. Meghatározó filmjein, idézetein és botrányain kívül a stílusa is lehengerlő volt. A fiús lazasága vegyült a nőies, szexi iránnyal, ami egy tökéletes, törékeny, de mégis kemény nőt mutatott. Stílusát érdemes szemügyre venni, és akár inspirálódni belőle.

A Hétévi vágyakozás című filmben látható az emlékezetes jelenetben látható fehér, William Travilla által tervezett ruha hihetetlen ikonikusnak számított már akkor is, az emberek egyenesen megőrültek érte. William Travilla egyébként sosem tartotta túl nagyra az általa csak „buta kis ruhácskának” titulált ikonikus darabot, az viszont 2011-ben 4,6 millió dollárért kelt el egy aukción.

Audrey Hepburn

Monroe mellett a másik, talán legismertebb név és karakter Audrey Hepburn. Érdekesség, hogy pont azt a szerepet, mely által Hepburn a legismertebbé vált, valójában Marilyn Monroe-nak írták, de sajnos Monroe egyéb elfoglaltságai miatt nem tudta eljátszani Holly Golightly szerepét az Álom luxuskivitelben. Ez hozta meg tehát Audrey számára az átütő sikert, de számos másik filmben is nagyon nagyot alakít. Stílusa és örök eleganciája a mai napig irigylésre méltó, és inspirációra ad okot!

Az Álom luxuskivitelben című film leghíresebb jelenetében Audrey a Hubert de Givenchy által tervezett ikonikus fekete ruhát kelett volna viselje 1961-ben. Végül a ruha egyik eredeti verziója sem került be a filmbe: egy a The Museum of Film in Madridban van kiállítva, egyet Givenchy privát archívumában őriznek, a harmadikat pedig egy aukción árverezték el. A filmben viselt ruhát Edith Head tervezte újra, hiszen a combig kivágott fazon akkoriban nem volt elfogadott, egyenesen botrányosnak számított.

Rengeteg olyan ikonikus nőt lehetne még felsorolni, aki sajnos ma már nincs közöttünk, de érdemes olyanokra is figyelni, akik még manapság is meghatározóak divat szempontjából (is).

Meryl Streep

Meryl Streep minden idők legtöbb Oscarra jelölt színésznője, a mai napig fantasztikus és igazi divat inspirátor! Ahhoz, hogy ekkora karriert fusson be, nem volt könnyű az útja, hiszen folyamatosan küzdenie kellett a külsejét érő negatív kritikák ellen. Egyik legrosszabb tapasztalata volt, amikor egy castingon a rendező olaszul kérdezte meg, hogy „miért hozták ide ezt a csúnya lányt?” Streep viszont folyékonyan beszél olaszul, tehát értette a megjegyzést. Ő azonban nem adta fel és a kitartása meghozta a gyümölcsét, hiszen ő lett Hollywood egyik legsikeresebb és legikonikusabb csillaga.

A fiús alkatú színésznő példát mutathat arra, hogy akárhogyan is nézünk ki, a legfontosabb, hogy fogadjuk el magunkat, hozzuk ki magunkból a legtöbbet és mindegy, milyen alakunk van, öltözzünk úgy, ahogy a legjobban érezzük magunkat, és akkor minden jól fog állni!

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York lett minden idők egyik legismertebb és legfelkapottabb sorozata. A főleg divatról és a drága luxusruhákról híres, azonban a barátságot, életutakat és szerelmet is sok szempontból és tökéletes tökéletlenségben bemutató sorozat, könyv és film egyik meghatározó alakja természetesen a főszereplő, Carrie Bradshaw, vagyis Sarah Jessica Parker.

A színésznő által a sorozatban viselt, legikonikusabb darab, az intróban is látható rózsaszín tüllszoknya mindössze pár dollárba került, amit egy használt ruha üzletből vásároltak a filmhez. Patricia Field jelmeztervező ruhája Sarah Jessica Parkernek azonnal megtetszett, de sokáig kellett győzködniük a sorozat producerét, Darren Start, hogy belemenjen abba, hogy Carrie tütüben jelenlej meg a sorozat főcímében. Végül hatalmas sikert arattak vele, és a tüllszoknya örök darab maradt.

A színésznő az életben is hihetetlen stílusérzékkel rendelkezik, és a legnagyobb gálákra a legszebb és olykor a legmegdöbbentőbb szettekben jelenik meg. A titka talán az, hogy a természetességét és visszafogottságát ötvözi a divat nagyszabású vonalával, ami igazán csodálatos vegyítés.

Kate Middleton

Jöjjön egy nő, aki nem színésznő, viszont azzal, hogy beházasodott a brit királyi családba, jócskán magára vonta a közvélemény figyelmét. A gyönyörű Katalin hercegné éppen attól válik az átlagemberek kedvencévé, mert nincs benne semmi mű, ő a természetes szépség, a természetes viselkedés és a hanyag elegancia királynője. Stílusa egyben kifinomult, vonzó és mégis nőies, illik a királyi szokásokhoz. Eddig talán a legikonikusabb darabja az esküvői ruhája volt, hiszen az sem a túlzásokról volt híres.

Egyszerűen tökéletes volt, és imádjuk, hogy annak ellenére, hogy tulajdonképpen bármilyen összegű ruhát felvehetne, inkább választja a kényelmes eleganciát a feszengős, értelmetlen tervezői darabok helyett. Vagy ha mégis méregdrága ruhát visel, abból sem a kényelmetlen és ízléstelen fajtát!

Kapcsolódó cikkek

Horgonyt fel!

Horgonyt fel!

A Tchibo webáruház heti kínálatából válogattunk.

Inspirálódj az ikonikus nők ruhatárából!

Ikonikus nők, akiktől érdemes divat-inspirációt gyűjteni

Nagyon sok olyan női alak létezik, vagy élt a világban, akik inspirációt adhatnak a divat terén is.

Körömszínek, amik sosem mennek ki a divatból

Színek, amik minden évszakban jól mutatnak a körmökön

A szezononként változó trendek mellett ott vannak az örök klasszikusok, amikkel nem nyúlhatsz mellé.