Mixertanfolyam - Milyen tanfolyamot érdemes elvégezni nyáron

A legtöbb ember számára a nyár a kikapcsolódás időszaka. Mások viszont a forró évszakból a tanuláshoz is inspirációt nyernek. Egyes szakmákban a lazább munkarend, míg a diákok számára az iskolai szünet nagyobb rugalmasságot enged. Ez lehet az oka, hogy egyre többen választják a nyarat tanfolyam elvégzésére. Az alábbiakban néhány olyan kategóriáról esik szó, melyet nyáron is érdemes elvégezni. Tarts velünk, ha szívesen képeznéd magad!
Mixertanfolyam - Milyen tanfolyamot érdemes elvégezni nyáron

Nyári nyelvtanfolyamok

A nyelvórákra kiemelt kereslet mutatkozik ebben az évszakban. Rengeteg diák szeretné ilyenkor behozni az éves lemaradást, esetleg megszerezni a nyelvvizsgát, de a felnőttek közül is sokan iratkoznak be.

Azoknak érdemes nyáron ilyen kurzusra jelentkezni, akiknek valóban több idejük jut most, mint az év többi részében. Az intenzív kurzusok lehetővé teszik, hogy akár 2-3 hét alatt szinteket lépjünk felfelé. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a tanfolyamra koncentrálunk, minden nap foglalkozunk a tanultakkal, s a gyakorlást akár hőségben is folytatjuk.

Továbbképzések

Egyes szakmák képviselői számára ilyenkor is szerveznek továbbképzéseket. Ezek lehetnek céges alkalmak, de egyénileg szervezett és finanszírozott kurzusok is.

A jobb karrierlehetőség fényében érdemes erre saját időkből és pénzünkből áldozni. Például a Bols Mixer Akadémia mixer tanfolyamai kivaló lehetőséget nyújtanak a vendéglátásban dolgozó vagy végzettséget szerzettek számára, amellett, hogy kezdőkkel is foglalkoznak. Az alábbi továbbképzések nyáron is elvégezhetők:

· haladó bármixer

· expressz képzés

· profi bartender csomag

· flair vagy haladó flair

· hajós bartender képzés

· intenzív vagy mester barista tanfolyam

· latte art

Teljesen új szakma egy nyár alatt

A nyelvkurzus és a továbbképzések mellett az sem lehetetlen, hogy új foglalkozást sajátítsunk el rövid idő alatt. Kiemelünk néhány ágazatot és példát a választékból.

Kultúra

Mindig is érdekelt a rendezvényszervezés? Véredben van az ügyintézés és jól kommunikálsz az emberekkel? 3 hónap alatt kulturális rendezvényszervező lehet belőled. Ezután elhelyezkedhetsz civil szervezeteknél, közművelődési intézmények alkalmazottjaként vagy kulturális vállalkozásoknál.

Kereskedelem

Sokan határoznak a kereskedelem szektora mellett, viszont a legtöbb helyre végzettség is szükséges, a rátermettség mellett. Aki például ételt szeretne eladni, elvégezheti az Élelmiszer és vegyi áru eladó kurzust, röpke 3 hónap alatt. Szintén népszerű és kreatív elfoglaltság a virágkötészet, melyet 4 hónap alatt lehet megtanulni.

Pénzügy

Ezen a területen rengeteg képzés érhető el. Persze nem mindegyik fér bele a nyárba, például a bérügyintézőre 4 hónapot kell szánnod. Egy egyszerű Pénztárkezelő és valutapénztáros kurzus azonban 4 nap alatt is teljesíthető.

Informatika

40 órában, azaz akár egy hétre tömbösítve is tanulható a Programozási ismeretek képzés. Ha lassabban haladnál, elérhető 2 hetes és egy hónapos változat is. Ez az alapozás utat nyit az informatika világába azoknak, akik magabiztos számítógépes ismeretekkel rendelkeznek. Az alapképzés után programozói kurzusok is elérhetők.

Összegezve: Ha érzed magadban a motivációt, s több időd van nyáron, érdemes belevágnod különféle tanfolyamokba. Nemcsak nyelvi képzéseket és továbbképzéseket, de számodra teljesen új szakmát adó kurzust is érdemes elvégezni nyáron.

Kapcsolódó cikkek

Miért éppen Sri Lanka?

Miért éppen Sri Lanka?

Miért nyaraljunk Srí Lankán?

A fenséges amarillisz

A fenséges amarillisz

Csodálatosan pompázik a cserépben az arisztokratikus megjelenésű amarillisz. Hogyan ápoljuk, hogy sokáig örülhessünk neki?