Miért éppen Sri Lanka?

Egzotikus utazást tervezel, de még nem döntötted el, melyik ország legyen az úticél? Sri Lanka mindenképpen megér egy-két gondolatot.
Miért éppen Sri Lanka?

Trópusi örökzöld erdők, ősi építmények, pálmafákkal övezett gyönyörű partszakaszok, különleges templomok, mosolygós helyi lakosok... első nekifutásra talán mindenkinek ezek a fogalmak jutnak eszébe Sri Lankáról. Ebben az Indiai-óceán északi részén található szigetországban rengeteg érdekesség és egzotikum fedezhető fel, ahol egyébként bár sokan beszélik az angolt, a hivatalos nyelv a szingaléz és a tamil. Ezek a nyelvek már önmagában rendkívül egzotikusnak tekinthetők, azonban ez csak a kezdet. A könnycsepp alakú sziget központi részét hegység borítja, amelyet különböző dombok és alföldek öveznek. A Srí Pada 2234 méter magas, amely a buddhizmus, az iszlám és a hinduizmus szent helye egyaránt. Ezért is nevezik Buddha és Ádám lábnyomának. Ráadásul egy ősi monda szerint Sri Lanka volt a paradicsomból való kiűzés után Ádám és Éva lakóhelye. Azonban fontos tudni, hogy az országban a buddhista vallásnak rendkívüli hagyománya és tradíciója van, ezért megfelelő tisztelettel és ruházattal kell megközelíteni a vallásos emlékműveket.

A trópusi éghajlat is igen egzotikusnak mondható a szigetországban, amire az utazás előtt mindenképpen érdemes felkészülni. Az évi átlaghőmérséklet 26-30 fok közé tehető, viszont a páratartalom nagyon magas, meghaladja olykor a 80 százalékot is. Különleges kultúrnövényekkel találkozhatunk ezen a szigeten, mint például a rizs, a kókuszpálma, vagy a kaucsuk. A helyi növény és állatvilágon kívül a turisták másik nagy kedvencei az itt található drága- és féldrágakő lelőhelyek, ahol többek között zafírt, topázt, rubint, és akvamarint szerezhetnek be egészen kedvező áron. A helyi különlegességeken kívül nagyon vonzóak a különböző ünnepi fesztiválok, amelyeket viszonylag gyakran rendezik egyéb alkalmak végett.

Szinte mindegy, hogy a keleti vagy a nyugati partot választjuk, a szigeten belül majdnem bárhol megtalálhatjuk a megfelelő helyeket és programokat. Különösen azért jó úticél Sri Lanka, mert az utazók itt kielégíthetik a nyaralással kapcsolatos legfőbb vágyaikat, hiszen -legyen szó tengerpartról, napozásról, pihenésről, túrázásról, hegyekről, barangolásról, város nézésről és egzotikus ételek kipróbálásáról – minden könnyen elérhető és megtalálható.

Sri Lanka szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Repülő csótány - úristen!?!

Repülő csótány Magyarországon

A cikkben, a hazánkban is előforduló, repülő csótányról lesz szó.

Miért éppen Sri Lanka?

Miért éppen Sri Lanka?

Miért nyaraljunk Srí Lankán?