A fenséges amarillisz

A cserepes virágok királynőjének is nevezhetnénk. Színpompás, hatalmas virágaival azonnal felhívja magára a figyelmet, karcsú termetével tör az égbe a fenséges amarillisz.
A fenséges amarillisz

Virágzáskor gyönyörű színekben pompázik, ámde az eleganciát gondozni kell. Folyamatosan szomjas, így locsolni kell, de közvetlenül a hagymát ne érje a bő víz. Tegyünk a cserép alá alátétet és alulról locsoljuk. A gyökerek fel fogják szívni a szükséges vizet.

Két hónapig is virázik egy neki kedvező - azaz kb. 20 Celsius-fok körüli hőmérsékleten, közvetlen napfénynek nem kitett - helyen, ezután lehullatja szirmait és megkezdődik az ápolási (fenntartási) időszak. Ilyenkor különös gondot kell fordítani a virágunkra. Az elszáradt szirmokat le kell vágni, a zöld levelek maradnak. Ezek látják el a virághagymát tápanyagokkal. Kéthetente tápoldatos vízzel kell gondozni.

Nyugalmi időszak: Hagyjuk abba a locsolást, hogy a levelek elhulljanak. Ha fonnyadtak, levághatjuk őket. A hagymát át lehet újra ültetni (csak a felét kell földdel befedni!) mielőtt az új virágzási szakasz eljön.

Kapcsolódó cikkek

Szokásaink megismerése a pihentető alvás kulcsa

Az alvási szokásaid többet árulnak el rólad, mint gondolnád

Az alvásproblémák felszámolására sok esetben egyszerű megoldást lehet találni, ebben segítsékünkre van, ha megismerjük alvási szokásaink jelentését.

Igaz tények a nőkről

Igaz tények a nőkről

A nők sok mindent másként látnak, mint a férfiak. Sok dologban különbözik a két nem egymástól.

Kávézacc felhasználás -ne dobd ki!

Így használd fel a kávézaccot

A kávézacc jótékony hatásai, nem kell kidobnunk a zaccot, miután lefőtt a kávé.