Így használd fel a kávézaccot

A legtöbb ember szereti a kávét, és igényli is annak elfogyasztását minden nap. Azt azonban kevesebben tudják, hogy lefőzésén és fogyasztásán túl mi mindenre jó a maradék kávézacc. Nem érdemes kidobni, ugyanis számos felhasználási lehetősége akad a háztartásban. Hoztunk néhányat!
Kávézacc felhasználás -ne dobd ki!

Azon túl tehát, hogy a kávé koffeintartalma köztudottan éberséget, frissességet kölcsönöz, a kávé további felhasználása is ismert. A kávézacc ugyanis többféleképpen is felhasználható az otthonunkban, amelyeket érdemes tudni és kipróbálni.

Néhány példa:

1. A kávézacc remek takarítószer. A zsíros, foltos tűzhelyre szórva ugyanis magába szívja a lerakódásokat, így könnyedén eltávolíthatók a szennyeződések.

2. Azon felül, hogy magába szívja a zsírt, mással is ugyanezt teszi, mégpedig az illatokkal. Nincs más dolgunk tehát, mint betenni egy kis tálka zaccot a hűtőszekrénybe, azt kis ideig benthagyni, és érezni is fogjuk, hogy megváltozott a korábban érezhető illat. Nincs már jelen az a kellemetlen szag, ami azelőtt különféle ételek aromájától vegyült. Érdemes kipróbálni!

3. Nem csak nekünk, de növényeinknek is hasznos lehet egy kis kávézacc. A cserépben, vagy akár ki a kerti földben is a virág mellett kiváló egészségbomba. A virágunk is hálás lesz, hiszen a zaccnak köszönhetően kívül-belül felfrissül és egészségesebb lesz.

4. A kertnél maradva bizony van még egy felhasználási lehetősége a kávézaccnak. Ha nem szeretnénk, hogy idegen macskák járjanak át az udvarunkon, csak annyit kell tennünk, hogy néhol szétszórunk egy kis zaccot. Ettől a macskák biztosan meghátrálnak, és nem lépnek be többé a területünkre, ugyanis kimondottan írtóznak a zacctól.

5. További érdekes felhasználása a zaccnak, hogy a fejbőrünkbe masszírozzuk. Ez ugyanis alapvetően felfrissíti az elgyengült és színtelen hajszálakat, tehát hajkoronánk egészségére is jótékony hatással van.

Érdemes kipróbálni valamennyi házi praktikát, hiszen a mindennapokban, ezeken a területeken igazán jól jöhet egy kis zacc-segítség.

Kapcsolódó cikkek

Repülő csótány - úristen!?!

Repülő csótány Magyarországon

A cikkben, a hazánkban is előforduló, repülő csótányról lesz szó.