6 ok a számos kifestő kipróbálására

A gyerekek sok problémát rajzolással, színezéssel oldanak meg és a stresszt, a feszültséget is ezzel a módszerrel vezetik le. Felnőttként is kipróbálhatjuk ezt a módszert, hiszen ma már bizonyított tény, hogy mennyire pozitívan hat az egészségre. Mutatunk is 6 okot, hogy miért ezt a módját válasszuk a kikapcsolódásnak!
6 ok a számos kifestő kipróbálására

A számos kifestő egészségre gyakorolt hatásai

A számos kifestőknek nagy szerepe van az agy stimulálásában. A kreativitás az agy jobb oldalában lakozik. Amikor bármilyen kreatív tevékenységet végzünk – legyen szó, varrásról, festésről, rajzolásról – az agy jobb félteke dolgozik, miközben a bal pihen. Minél több alkalommal használjuk agyunk kreativitásáért felelős oldalát, a bal féltekének annál több ideje van a problémamegoldásra. Minél több problémát oldunk meg, annál kevésbé leszünk stresszesek és idegesek.

A stressz és a szorongás óhatatlanul bekúszik az életünkbe. A munkahely, a családi gondok, sok - sok problémával látnak el bennünket. A stressz pedig csak halmozódik, amit muszáj levezetni, mert különben betegséget is generálhat. A kreatív hobbik nagyon sokat segíthetnek a stressz oldásában. A számos kifestő is segíthet a feszültség csökkentésében. A számok alapján történő színezés csökkenti a szorongásos problémákat, a stressz és a szorongás tüneteit. A munkában, a nap folyamán is tarthatunk mini színezős szüneteket, mivel ez „gyógyítja az agyat” és növeli a fókuszt.

Esténként még sokan szeretnek az ágyban laptopon dolgozni, vagy telefonhívásokat bonyolítani. Azonban az ezekből az eszközökből áradó kék fény csökkenti a melatonin, vagyis az alvási hormon szintjét. A színezés azonban egy rendkívül pihentető tevékenység, ami nem bolygatja meg ennek a hormonnak a szintjét.

A színezés az agyat is fejleszti, stimulálja. A színezés egy olyan cselekedet, amikor az agyunk jobb és bal féltekéje kommunikál egymással. A színek kiválasztása például a gondolkodási képességekre hat pozitívan.

A meditáció segít ellazulni és segít másképp, pozitívan látni a dolgokat. A számos kifestők is egyfajta meditatív állapotot segítenek megteremteni. Segítenek a jelenre koncentrálni és mivel a problémamegoldó képesség is javul, így lehetséges, hogy mire végzünk egy-egy kép kifestésével, egészen másként látjuk a dolgokat és azt a bizonyos fényt is látni fogjuk az alagút végén.

A színezés, edzésben tartja a testet és a lelket. A színekkel való játék mind a motoros képességeket, mind a kognitív képességeket javítja. Ezeknek a képességnek a javulása pedig nagyon pozitívan hat a stressz szintre is.

Kapcsolódó cikkek

7+1 tipp, amivel kivédhetjük a vírusokat

7+1 tipp, amivel kivédhetjük a vírusokat

Tegnap még meleg volt, ma hideg, holnapra esőt ígérnek az időjósok? Nincs könnyű dolga szervezetünknek, ha mindehhez alkalmazkodni akar. Aztán még ott van a stressz is, amivel meg kell birkóznunk. Nekünk és az immunrendszerünknek...

Szokásaink megismerése a pihentető alvás kulcsa

Az alvási szokásaid többet árulnak el rólad, mint gondolnád

Az alvásproblémák felszámolására sok esetben egyszerű megoldást lehet találni, ebben segítsékünkre van, ha megismerjük alvási szokásaink jelentését.