Divatos női ruhák munkába is

A divatos női ruhák munkába is megjelenhetnek ma már, miközben a munkavédelmi előírásokat is betarthatjuk. Az alábbiakban ezzel foglalkozunk részletesebben.
Divatos női ruhák munkába is

Régen elképzelhetetlen volt, hogy férfi és nő ugyanazt a munkát végezhesse. Szerencsére ez mára megszűnt, így mindkét nem képviseltetheti magát minden munkakörben és feladatban. Ez azonban azt is jelenti, hogy munkavédelmi szempontból is mindkét nem igényeinek meg kell felelni. Ez mára már maradéktalanul megvalósult, azonban sokszor már a divat és megjelenés is közbeszól ezen a téren is, így a divatos női ruhákat munkára is megtalálhatjuk, minden téren.

Női munkaruhák jellemzői

A női munkavédelmi ruházatnak ugyanolyan tartósnak és strapabírónak kell lennie, illetve rendelkeznie kell az adott munkakörülményhez való biztonsági és védő funkciókkal is, mint a férfi munkaruháknak.

A főbb különbséget csupán a szabás, illetve a gyártás során használt különféle színű anyagok jelentik, mely azért nagyon kedvező, mert így a nők is kényelmesen, az alakjukhoz való munkaruhában tudják végezni az adott fizikai munkát.

A divatos női munkaruhánál a gyártóknak lehetőségük van játszani a színekkel, a formákkal és a kialakítással, kivéve ha előírt a szín, ilyenkor csak a formával és a kialakítás lehet variálni, hiszen valaki a szűkített, valaki a bővebb fazont kedveli, de mindkettő lehet divatos munkavédelem terén is.

Női munkaruha választék

Mivel minden női munkaruhának ugyanazon jellemzőkkel kell bírnia munkavédelem terén, mint a férfi verzióknak, ezért nem meglepő. hogy választék terén is ugyanazon kategóriákkal találkozhatunk, mint a férfiak esetében. Így többek között megkülönböztethetünk:

· női munkavédelmi nadrágokat

· női munkavédelmi kabátokat

· női munkavédelmi lábbelik

· női munkavédelmi kesztyűk

Munkavédelmi nadrágok nőknek

A divatos női munkavédelmi nadrágok szinte teljesen ugyanúgy néznek ki, mint bármelyik férfi fazon, azzal a különbséggel, hogy a csípő résznél jellemzően szélesebb hely van kihagyva, hogy tökéletesen tudjon passzolni a női test vonalaihoz.

Ezeken a nadrágokon is ugyanúgy találhatóak zsebek kantáros verziónál a mellrészen, hagyományos derekas verzióknál hátul a fenéknél, két oldalt a comboknál,

Női munkavédelmi kabátok

Mivel 2021-at írunk, így szerencsére ma már a női munkavédelmi kabát forgalmazása során a gyártók ügyelnek arra, hogy a kabát nagy része kövesse a női test vonalait, de természetesen nem feledkeznek meg a tervezők a praktikumról sem. Ezért a minőségi kabátokban több zsebet is elrejtenek a tervezők, ahol természetesen nem hiányoznak a cipzáras, fedett, bújtatós vagy rejtett zsebek sem, hogy minden apró és nagyobb szerszámnak legyen helye, ha épp erre van szükség a munka során.

Munkavédelmi lábbelik nőknek

A női kényelmes munkavédelmi cipő garantáltan a dolgozók kedvence lesz, hiszen nemcsak praktikus, de egyben követi a jelenlegi divatot is. Ezekről a lábbelikről elmondható, hogy első ránézésre alig lehet megállapítani, hogy nem egy túracipő, hanem egy nagyfokú védelemmel ellátott munkás cipő.

A jól láthatósági betéttel, valamint az olaj- és saválló, antisztatikus, kopásálló és SRC csúszásmentes kétrétegű PU talp ma már mind megtalálhatók az egyes női munkavédelmi cipőkben és bakancsokban, így nemcsak komfortos, de biztonságos munkavégzést is lehetővé tesznek a leghidegebb időszakokban is.

Női védőkesztyűk

A legtöbb könnyű fizikai munka gyakran rakodást is jelent a nők esetében is. Természetesen rengeteg féle védőkesztyű közül lehet válogatni hölgyek esetében is, hiszen nemcsak a hagyományos rakodókesztyűk találhatóak meg az áruházak kínálatában, hanem a speciális kiképzésű kesztyűk is, mint például a hőálló, latex, mártott, bélelt, vagy a vágásbiztos kesztyűk is, ráadásul több méretben is rendelhetőek, akár XS-es mérettől is.

Összegezve

A női munkavédelmi ruhák terén tehát nem csak a munkavédelmi irányelveknek való megfelelés kap hangsúlyos szerepet, hanem a ruha fazonjának, színének kialakítása is, így ma már számos divatos ruhadarab közül válogathatunk ezen téren is.

Kapcsolódó cikkek

Inspirálódj az ikonikus nők ruhatárából!

Ikonikus nők, akiktől érdemes divat-inspirációt gyűjteni

Nagyon sok olyan női alak létezik, vagy élt a világban, akik inspirációt adhatnak a divat terén is.

Divatos női ruhák munkába is

Divatos női ruhák munkába is

Régen elképzelhetetlen volt, hogy férfi és nő ugyanazt a munkát végezhesse.

Horgonyt fel!

Horgonyt fel!

A Tchibo webáruház heti kínálatából válogattunk.