Hogyan helyezd el az ágyat, hogy minden éjszaka pihentető legyen

Éjjelente gyakran csak forgolódsz, s nem jön álom a szemedre? Esetleg gyorsan elalszol, reggel mégis fáradtan ébredsz? Sok egészségügyi problémához vezet a pihenés hiánya. Érdemes tehát utánajárni a problémák okának. Sokan nem hinnék, de zavaró tényező lehet az ágy nem megfelelő elhelyezése. A következőkben kiderül, mi a megfelelő elrendezés.
Hogyan helyezd el az ágyat, hogy minden éjszaka pihentető legyen

Hol helyezd el az ágyat?

A feng shui elveit kell figyelembe vennünk, ha pihentető éjszakákat szeretnénk. A legjobb, ha a fejünk keleti vagy déli irányban van. A másik fontos szempont, hogy rálássunk az ajtóra, hiszen ez biztonságérzetet ad.

A fekhely támláját mindenképpen toljuk a falnak, tehát ne szabadon legyen. Ezzel is erősítjük a biztonságérzetet.

Az ablak lehetőleg úgy helyezkedjen el, hogy napkeltekor ne érjen minket erős fény. Megfelelő tájolással vagy áttetsző függönnyel a kellemes ébredésért is sokat tehetünk.

Mi legyen még a szobában?

A feng shui iránymutatása értelmében a hálószoba fő funkciója a pihenés. Ez azt jelenti, hogy más bútorra nem igazán van szükség. Még a ruhásszekrényt sem javasolt ide behozni, állványokat pedig egyáltalán nem.

További eszközök, amelyeket kerülni érdemes:

· Elektromos berendezések: amennyiben vannak a szobában, éjjelre áramtalanítsuk őket

· Fém dísztárgyak: minden bútor és kiegészítő lehetőleg természetes anyagokból készüljön. A fémes elemek gátolhatják is az alvást.

Kényelem és harmónia

A fekhely semmiképpen se legyen túlzsúfolt! Összhang uralkodjon a lepedő, a takaró és a párna együttesében is. Manapság nagy választékban kaphatók puha pamut ágyneműhuzatok többféle színben és méretben, így megteremthetjük a pihenéshez ideális környezetet. A következő színek támogatják leginkább az éjszakai nyugalmat:

· zöld: nyugalmat és békét áraszt

· kék: a legtöbb árnyalata segít ellazulni

· fehér: a fentiekkel kombinálva letisztult hangulatot teremt

Érdemes kerülni a rikító kiegészítőket. Ha mindenképp ragaszkodnánk a rózsaszínhez vagy a narancssárgához, azoknak, válasszuk azok pasztell verzióit!

Összefoglalva: A jó alvás egészségmegőrzésünk záloga. Ennek első lépése a megnyugtató, biztonságos környezet megteremtése a hálószobában. Vegyük figyelembe a feng shui útmutatását az ágy elhelyezéséről, a pihentető éjjelekért!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan helyezd el az ágyat, hogy minden éjszaka pihentető legyen

Hogyan helyezd el az ágyat, hogy minden éjszaka pihentető legyen

Éjjelente gyakran csak forgolódsz, s nem jön álom a szemedre? Esetleg gyorsan elalszol, reggel mégis fáradtan ébredsz? Sok egészségügyi problémához vezet a pihenés hiánya. Érdemes tehát utánajárni a problémák okának.

5 tipp a régi bútorok restaurálásához

5 tipp a régi bútorok restaurálásához

A régi bútorokat a bútorrestaurálási technikák segítségével megmentheti a hulladéklerakóktól.