Hogyan dekorálhatunk akril festékkel?

Mire érdemes figyelni abban az esetben, ha hobbi festők szeretnénk lenni? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár olyan ötletet, amellyel könnyebben lehet dekorálni akril festékkel. Kezdőként a leggyakrabban használt termékek, amikkel rendkívül egyszerűen lehet dolgozni. Sokan szeretik a neon akrilfestékeket is, amelyek nemcsak feltűnőek, de egyediek is egyben.
Hogyan dekorálhatunk akril festékkel?

Az akril festékek típusai

A webáruházakban fellelhető darabok között többféle színű vízbázisú terméket találhatunk. Választhatunk matt akrilt, metált, gyöngyház fényű, de akár effektes változatot is egyaránt. Ezeket legjobb ecsettel felvinni az adott területekre, így jobban érvényesülnek a pigmentek is.

Neon akrilfestékek

A különleges Pentart hobbifestékek között nemcsak neon, hanem világító verziókat is beszerezhetünk. A kedvező áron megvásárolható dekorációs elem segítségével befedhetünk papírt, fát, fémet, műanyagot, üveget, cserepet, de még porcelánt is. Az akril festékek nagy előnye, hogy száradás után vízállóvá válnak, ráadásul a színeket akár egymással is lehet keverni. Nem elég tehát, hogy igazán extravagáns neon akrilfestékeket is beszerezhetünk, még saját árnyalatot is gyárthatunk belőlük.

A használat előtt rendkívül fontos, hogy keverjük fel a dobozt. Alapozókkal tudunk segíteni a festék tapadásán, hogy a problémásabb területeket is befedhesse. Ez azért is jó, mert a neon hatása a világosabb részeken sokkal jobban tud érvényesülni. A festéket könnyedén felvihetjük akár szivaccsal, akár ecsettel. A teljes száradásig nagyjából fél órára lesz szükség, de érdemes ellenőrizni, mielőtt arrébb helyezzük az adott tárgyat.

Matt akrilfesték

A Pentart gyártó matt változatokat is készít. Ezekből számos árnyalat létezik, többek között rúzspiros, kárminpiros, limezöld, vagy éppen mályva. Ezek szintén jól alkalmazhatóak a különböző felületeken, mint a fa, a papír, az üveg, a cserép, a bőr, illetve a porcelán. A matt akrilokat vízzel lehet hígítani, ezt követően kiválóan fednek és gyorsan száradnak. A beltérre és kültérre is alkalmas kellék színválasztéka hatalmas, így mindenki megtalálhatja a hozzá közel álló árnyalatot.

Glamour akrilfesték

Ennél is különlegesebb változatra vágyunk? Akkor szóba jöhetnek a Glamour akrilok is, amelyekkel ugyanolyan könnyű a munka és az alkotás, mint az előző kettő verzióval. Újra festhetjük a bútorainkat, festhetünk rájuk csillogó mintákat, de alkalmasak képek megfestésére is egyaránt. A platina, a fekete, az ezüst és az antik színek mellett beszerezhetünk élénk arany és vörös arany árnyalatot is. A választék tehát hatalmas, így szinte bárki bármit készíthet ezek segítségével.

Összegezve

Ebben a cikkben tehát összegyűjtöttük azokat a kellékeket, amelyekkel bárki könnyedén alkothat akár házilag is. A neon akrilfestékek rendkívül népszerű termékek a kezdő hobbi festők között. Nem véletlen, hiszen ezek segítségével számos egyedi bútor, dekorációs elem, vagy éppen festmény is készülhet. Érdemes tehát beszerezni pár árnyalatot ezekből a gyártmányokból.

Kapcsolódó cikkek

Vegyszerek nélkül is illatos lehet az ágynemű!

Vegyszerek nélkül is illatos lehet az ágynemű!

Illatos ágynemű vegyszerek nélkül? Friss pehely párna és paplan természetes mosószerrel és öblítővel mosva? Mindez lehetséges! Itt megtudhatod, hogyan!

Gyerekkel együtt növő bútorok - Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet

Gyerekkel együtt növő bútorok - Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet

A gyerekszobát szeretnéd berendezni? Ha nem akarsz kétévente új bútort vásárolni, akkor fektess gyerekkel együtt növő bútorokba. Ezek a bútorok az utóbbi évek nagy trendjei. Nem is csoda.

Hogyan dekorálhatunk akril festékkel?

Hogyan dekorálhatunk akril festékkel?

A neon akrilfestékek rendkívül népszerűek a hobbi alkotók világában. De vajon milyenek léteznek még és mire használhatjuk őket? Most kiderül!