Igaz tények a nőkről

Azt mindig is tudtuk, hogy a nők, sokban különböznek a férfiaktól. Az egyik ilyen bizonyított tény, hogy a nők általában jóval tovább élnek, mint a férfiak. Mutatunk még néhány olyan tényt, ami igazán illik még a hölgyekre.
Igaz tények a nőkről

A nők átlagosan valóban tovább élnek, körülbelül 2-3 évvel, mint a férfiak. Ez a tény az az egész világon érvényes. Vannak országok, ahol a nők, akár tíz évvel is tovább élhetnek, mint az „erősebbik nem”. Ez az állítás nem mindig csak az emberekre érvényes, hiszen az állatok között is találunk olyan nőstény fajokat, akik sokkal tovább élnek, mint a hímek. Ebbe a csoportba tartoznak az orangutánok és a csimpánzok.

A nőknek vannak úgynevezett érzékelőik, amelyek sokkal jobb emberismerővé teszi őket. Számos kutatást végeztek ezzel kapcsolatban és a tudósok azt állapították meg, hogy a nők sokkal jobban tudnak az embertársaik arcáról olvasni, illetve az emberek hangszínéből hanglejtéséből, tekintetéből, mimikájából és gesztusaiból is sok mindent sokkal hamarabb megértenek és megismernek, mint a férfiak. Talán ezért is gondolják sokan, hogy a nők jobb vezetők lehetnek, mint a férfiak.

A női és a férfi agyat is górcső alá vették már az elmúlt évtizedekben, évszázadokban. Ugyan megállapították, hogy a női agy majdnem tíz százalékkal kisebb, mint a férfi agy, de ez egyáltalán nincs hatással az intellektuális és a kognitív képességeikre.

A nők nem csak jobban kiismerik embertársaikat, de a szaglásuk is sokkal kifinomultabb, mint a férfiaknak. A tudományos kutatások eredményei szerint ez még az őskorra vezethető vissza, amikor is a nők gyűjtögető életmódot folytattak és ily módon rá voltak arra kényszerülve, hogy a szaglásukra hagyatkozzanak, ha meg akarták ítélni egy-egy bogyóról vagy növényről, hogy az az ehető vagy a mérgező kategóriába tartozik.

Miért van az, hogy sok férfi elhízik egy-egy házasságban vagy legalábbis súlyosabb, mint a boldogító igen kimondása előtt? A kutatási eredmények azt mutatják, hogy ez az állapot a nők számlájára írható, hiszen a házasságban a nők általában a gondoskodó szerepet öltik magukra, így szeretnek a konyhában is olyan ételeket készíteni, amelyekkel örömet okozhatnak a házastársuknak. Ez a jellemvonás pedig csak még tovább fokozódik, amikor gyerekek is születnek a családba.

A férfiak többsége nagyon egyszerűen látja a dolgokat. Még a színek tekintetében is. Amikor egy házaspár például elmegy függönyt vásárolni, akkor a férfiak kevesebb színt „látnak”, azaz nem igazán tudnak különbséget tenni a bézs, a tojásfehér vagy a törtfehér színek között, míg a nőknek különösen kifinomult antennáik vannak a színek megkülönböztetésére.

Kapcsolódó cikkek

A fenséges amarillisz

A fenséges amarillisz

Csodálatosan pompázik a cserépben az arisztokratikus megjelenésű amarillisz. Hogyan ápoljuk, hogy sokáig örülhessünk neki?

Igaz tények a nőkről

Igaz tények a nőkről

A nők sok mindent másként látnak, mint a férfiak. Sok dologban különbözik a két nem egymástól.