Kisgyerekkel Horvátországba?

Naná, de merre?
Családi nyaralás Horvátországban - gyerekbarát horvátországi szállások - Horvátországba gyerekkel, horvát tengerpartra babával

Hurrá, nyaral a család! A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenkinek hatalmas élmény a tengerparti pihenés. Hogy az örömbe nehogy üröm vegyüljön, összefoglaljuk, hová érdemes menni, ha kisgyerekkel nyaralunk Horvátországban.

Hiszen nyilván nem szeretnének nagyon messze utazni, és a strandolás is legyen kényelmes, na meg persze elsősorban biztonságos. Horvátországban ez azért tartogat némi kihívást, de egy kis utánajárással mindenre van szuper megoldás. Mivel az Adria partvidéke nagyrészt sziklás, kavicsos, érdemes utánanézni, hol is találjuk azt a néhány lassan mélyülő, homokos vagy aprókavicsos partszakaszt.

Medulin, az egyik legjobb választás

Az Isztriai-félszigeten található Medulin például kitűnő választás, hiszen nagyon könnyű megközelíteni. Budapesttől 620 kilométerre fekszik, és szinte végig autópályán haladhatunk. Medulint nem véletlenül imádják a kisgyerekes családok. Legnagyobb vonzereje hatalmas és nagyon lassan mélyülő, homokos öble. A lassan mélyülő tenger, egyrészt biztonságos, nyugodtan pancsolhatnak benne a legapróbb csecsemők is. Másrészt pedig gyorsan felmelegszik, és már a szezon elején jólesik benne megmártózni.

Maga a tengerpart igen jól felszerelt: bérelhetünk napernyőt, napágyat, beugorhatunk egy parti étterembe, bisztróba, ha hirtelen megéheznénk vagy megszomjaznánk. A nagyobb gyerekeknek felfújható vízi ugrálóvár, a strand mögött pedig vidámpark található.

Medulin strandja az extra szolgáltatásoktól eltekintve ingyenesen használható és Kék zászló minősítéssel rendelkezik, vagyis nagyon tiszta a vize.

Rab sziget

Közeli, mégis egzotikus és nyugis parton szeretnék eltölteni a szabadságot? Célozza meg Rab szigetét! Ez a közeli sziget a legzöldebb horvát sziget nevet is kiérdemelte, hiszen a nyugati partját igazi buja mediterrán növényzet díszíti. Rövid kompozás után hamar kikötünk a szigeten, ráadásul az autós kompjáratok igen gyakran indulnak főszezonban, így ekkor is pár óra várakozás után tengerre szállhatunk. A kikötő kompról nézve valószínűleg elég hihetetlennek tűnik majd, hogy hamarosan egy mediterrán édenkertbe érkezünk, a szigetnek a keleti oldala ugyanis leginkább holdbéli tájra hasonlít. Rövid autózás után azonban elérkezünk Kamporba, és az innen délre eső természetvédelmi övezetben már kellemes árnyas pihenőhelyek várnak ránk. Az aktív nyaralásra vágyok is megtalálják a számításukat, hiszen barangolásra, biciklizésre alkalmas árnyas erdőkbe léphetünk, ahonnan még az autók is ki vannak tiltva. Rabon ráadásul sok kellemes és csendes strandot találhatunk, amelyek közül jó pár sekély és homokos parttal dicsekedhet.

Crikvenica, a közeli gyerekparadicsom

Ha több kisgyerekkel vagy egészen picivel utazunk Horvátországba, akkor érdemes a Magyarországhoz legközelebb eső Crikvenicán szállást foglalni, hiszen csupán 500 kilométert kell kibírni az autóban, ráadásul szinte végig autópályán. A partok közül a városi, fizetős strand nyújtja a legtöbb olyan szolgáltatást ér élményt, ahol gyerekkel is élvezetes körülmények között strandolhatunk, bár nem homokos az part, az apró kavicsok is alkalmasak a kényelmes fürdőzésre, és még a víz is tisztább. Arra azonban figyeljünk, hogy strandcipőt is érdemes magunkkal vinni. A víz általában lassan mélyül, illetve több árnyékos felület, sőt még játszóvár is van a legkisebbek szórakoztatására. Gazdaságosan nyaralhatunk, hiszen a tusoló, wc használata ingyenes, és a számos parti büfé, pizzéria között biztosan találunk pénztárcánknak és ízlésünknek megfelelőt. Ráadásul, ha meguntuk a pancsolást, a parti sétány is számtalan élményt tartogat: a két kilométer hosszú pálmafás korzó tele van élettel, és órákig bámészkodhatunk az éttermek, fagyizók, emlékcikk- és ékszerboltok között.

Ha szeretné megtudni, mennyibe kerül a horvát autópályák díja, nézze meg a kalkulátoron!

Orebic és Trstenik strandjairól itt olvashatsz.

Kapcsolódó cikkek

Miért éppen Sri Lanka?

Miért éppen Sri Lanka?

Miért nyaraljunk Srí Lankán?

Hat barátság, amire szükséged van az életben

Hat barátság, amire szükséged van az életben

Egy ember egyedül nem tudja minden szükségletedet kielégíteni.

Mit jelentenek az egyes színek? Elmondjuk!

Mit jelentenek ezek a színek?

A színeknek jelentése van. Mutatjuk, hogy melyik szín, mit jelent.