Egy korty gyermekkor – ezt nyújtja a Spájz Málnaszörp, amelyet érdemes minél hamarabb kipróbálnod!

Keszthelyen gyártják.
Egy korty gyermekkor – ezt nyújtja a Spájz Málnaszörp, amelyet érdemes minél hamarabb kipróbálnod!

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a gyerekkorom nyarainak és iskolai szüneteinek jelentős részét a nagyszüleimnél falun tölthettem. Imádtam azt a környezetet és szabadságot, ami már akkor elválasztotta a várost a falutól… és ennek már közel 30 éve. Emlékszem, hogy a bolt nem volt folyamatosan nyitva, volt reggeli és egyes napokon délutáni nyitvatartás, és kedden le kellett adni a rendelést, ha szombatra kellett kenyér, vagy valami „különlegesebb” hozzávaló a családi összejövetelekre. Úgy rémlik, hogy a nagyszüleim csak a legminimálisabb dolgokat szerezték be a boltból, többségiben megpróbáltak mindent a ház körül megoldani. Volt sok baromfi a vasárnapi ebédhez, tojás a piskótához és rengeteg féle zöldség és gyümölcs a köretek, lekvárok, szörpök elkészítéséhez. Így esett, hogy a málnaszörp is a kert hátsó szegletében lévő málnabokor terméséből készült. Mivel ennek szüretelése nem tartozott a nehéz munkák közé, így nagymamám sokszor adott kiskosarat testvéremmel a kezünkbe, hogy szedjük le az érett szemeket. A málnát nem tudom, hogy van-e valaki, aki nem szereti, de az biztos, hogy mi imádtuk, így külön dugni kellett előlünk, ha nagymamám szerette volna, hogy bármi más is készüljön belőle. Természetesen valahogy mindig megoldotta, hogy mindenki jól járjon és a téli hónapokba is jusson málnaszörp a pohárba és lekvár a palacsintába.

Ilyen emlékekkel biztosan nem vagyok egyedül. Hasonló kedves történeteket mesélt nekünk Bálint Endréné, Ildi is, aki a keszthelyi Spájz Szörp „édesanyja”. „Emlékszem, otthon a spájz legmagasabb polcain sorakoztak más egyéb szörp mellet a málnaszörpök, hogy mi, gyerekek ne érjük el őket. Minden családi esemény alkalmával azonban testközelbe kerültek és mi igyekeztünk ezeket a ritka alkalmakat jól kihasználni.” – mondja mosolyogva. „Ahogy egyre nagyobbak lettünk, úgy egyre inkább szükség volt a segítő kezekre a ház körüli gazdaságban, így a szörpkészítés nagy örömömre hamar az én feladatom lett. Drága édesanyám összes receptjét a mai napig használom, persze egy kicsit a kor ízlésére formálva. Így nem meglepő, ha valaki megkóstolja a Spájz Málnaszörpünket, akkor úgy érzi, hogy visszarepült az időbe. Természetesen a receptúra mellett nagyon fontos a minőségi hozzávaló. A málnát mi termesztjük saját holládi birtokunkon és mi szüreteljük. A Spájz Málnaszörpökbe csak a legszebb darabok kerülnek bele és kizárólag gyümölcs hozzáadásával készül, nem használunk semmilyen íz-, vagy színfokozót, hogy szebb, vagy finomabb legyen a termék. Nincs is rá szükség, így tökéletes!”

Ez pontosan így van, hiszen elég egyszer megkóstolni és legközelebb, ha málnaszörpre vágyunk, biztosan csak a Spájz Málnaszörpre tudunk majd gondolni! Szerencsére a korlátozások alatt is hozzájuthatunk a Spájz Szörp termékeihez, hiszen tavaly óta üzemel a webshop (www.spajzszorp.hu), ahonnan az ország teljes területére gyors házhozszállítást ígérnek. Próbáljátok ki!

Kapcsolódó cikkek

Kihalt plázák

Kihalnak a plázák Amerikában

Néhány éve még emberek milliói rajongtak a plázákért, ma már egyre több kihalt pláza van világszerte.

8 tény a levenduláról

8 dolog, amit még nem tudtál a levenduláról

Pl. a kertben is alkalmazhatjuk a kártevők ellen.

30 dolog, amit feltétlen meg kell tenned a harmincadik születésnapod előtt!

30 dolog, amit feltétlen meg kell tenned a harmincadik születésnapod előtt!

Ezeket a dolgokat feltétlen próbáld ki, tanuld meg, sajátítsd el mielőtt a harmadik X-be belépnél!