Ötletes tippek a citrom felhasználásához

Köztudott, hogy a citrom az egyik legnagyobb c-vitamin bomba, aminek többféle felhasználása ismert és kedvelt. Ilyen például a teákban, salátákban, főzéshez, vagy diétázáshoz való alkalmazása.
Így használd a citromot étkezésen kívül.

Most azonban hoztunk pár tippet, hogy hogyan lehet a fent felsoroltakon kívül felhasználni a citromot, milyen étkezésen kívüli alkalmazásai ismertek.

1. Illatosításra

Persze ez is tartozhat az alapvető citrommal kapcsolatos felhasználási szokásokhoz, azonban sokak mégsem használják illatosításra. Ennek oka lehet például, hogy legtöbbünk fejében a citrom, csak ételként van jelen, azonban az illata frissességet és üdeséget kölcsönözhet a lakásban, illetve többféle kellemetlen szag ellen is bevethető pár csepp citromaroma.

2. Zsíroldásra

A bolti zsíroldók között is léteznek citromos illatú termékek, érdemes ezeket választani. Ennél is jobb megoldás viszont, ha természetes formájában, félbevágva, a zsíros részt jól átdörzsölve tisztítjuk meg az edényeket, hiszen a gyümölcs savas levének köszönhetően gyorsan eltűnik minden zsírfolt.

3. Fényesítésre

Elsőre furcsán hangozhat, mégis jól bevált módszer a citrom levével fényesíteni a bronzból vagy rézből készült tárgyakat. A gyümölcs elvét egy kevés sóval vagy szódabikarbónával összekeverve máris tökéletes elegyet kapunk a tisztításhoz.

4. Rovarirtásra

Számos mérgező rovarirtó létezik már, amiket bármelyik boltban meg tudunk vásárolni. Ennél azonban természetesebb, környezetbarátabb és hatásosabb módszer, ha citrommal űzzük el a nem kívánt betolakodókat. Az ablakpárkányra, repedésekre és küszöbre csepegtetett citromlé, citromhéjak szétszórása szintén az érintett területen, illetve citromlével kevert víz, azzal pedig a padló felmosása már garantáltan elűzi a hangyákat, de akár a csótányokat, bolhákat is.

A citrom tehát a fogyasztásán kívül számos területen segítségünkre lehet, érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó cikkek

Igaz tények a nőkről

Igaz tények a nőkről

A nők sok mindent másként látnak, mint a férfiak. Sok dologban különbözik a két nem egymástól.