Milyen ékszereket válasszunk a különböző alkalmakra?

Sokszor vetődhet fel bennünk a kérdés, hogy milyen ékszereket is érdemes vásárolni egy-egy alkalomra, amelyet bárhová bátran felvehetünk? Ebben a cikkben szeretnénk segítséget nyújtani, hogy egyszerűbben el tudj igazodni ebben a világban és könnyebben találhass ékszereket bármilyen alkalomra. Lássuk, hogy mi a felhozatal!
Milyen ékszereket válasszunk a különböző alkalmakra?

Ékszerek bármilyen alkalomra

Sok esetben a legfőbb szempontnak az alapanyagnak és a díszítőelemeknek kellene lenniük. Éppen ezért hoztunk egy listát azokról a változatokról, amelyek között érdemes lenne körbe nézni. Ékszerek bármilyen alkalomra jó választások lehetnek, legyen szó munkáról, hétköznapi tevékenységekről, vagy éppen randevúról.

Aranyozott ékszerek

Az aranyozott kiegészítők természetesen nem tiszta arany változatot jelent. Ebben az esetben az ékszert egy 1-3 mikronos vastagságú réteggel vonják be, így olyan hatást kelt, mintha az teljes egészében arany darab lenne. Ezt a technikát sok esetben a réz és fémötvözetből készült változatok esetében alkalmazzák előszeretettel. Az ékszerek tartóssága természetesen függ attól is, hogy milyen vastagon vonták be azt arannyal és hogy az milyen tiszta anyag is volt. Ezeket nem érdemes napi szinten hordani, hiszen így sokkal könnyebben lekophat róluk a védőréteg. A viselésük során érdemes kerülni a tisztítószereket és a gyakori kézmosást is. Éppen ezért az aranyozott darabok remek választások lehetnek különleges alkalmakra, esküvőre, bulira, esetleg egy randevúra.

Ródium bevonatú ékszerek

A ródium könnyű platinafémek közé tartozó anyag, amely meglehetősen kemény és ellenálló fémnek számít. Ezt az anyagot sokszor használják ezüst és fehérarany darabok bevonására, hiszen ez a bevonat gyönyörű, csillogó és nem utolsó sorban tartós bevonatot képez az ékszerre. Ahogy a többi nemesfém, úgy ez is antiallergén, nem okoz irritációt senki számára sem. Ezek a termékek jóval tovább bírják a mindennapos használatot is, bár ebben az esetben is érdemes kerülni a tisztítószerek használatát. Viseljük bátran munkába, vagy különleges alkalmakra egyaránt.

Bizsu

Talán a legkevésbé tartós anyag a bizsu, amelyet tényleg csak szükség esetén érdemes viselni. Ezek jellemzően rézötvözetekből, illetve műanyagból készülnek. Manapság azonban már sok olyan van, amely nikkelt is tartalmaz. Érdemes inkább többfélét vásárolni, amelyet gyakran tudunk cserélni. A bizsu azért is kedvelt ékszerfajta, mert rendkívül sokféle változatban, színben, mintával és formában is kaphatóak belőle készült nyakláncok, fülbevalók, vagy éppen karkötők egyaránt. Viseljük őket bátran különleges alkalmakkor, fesztiválokon, esetleg házibulikban.

Összegezve

Vajon milyen ékszert érdemes választani egy buliba, randevúra, vagy éppen a munkahelyre? Ékszerek bármilyen alkalomra kiváló választások lehetnek, hiszen remek kiegészítőként funkcionálhatnak. Viseljünk bátran aranyozott változatokat, ródiummal bevont fajtákat, de jó választás lehet a bizsu is, amelyből számos színben és formában vásárolhatunk termékeket. Nem is kell ennél több!

Kapcsolódó cikkek

Inspirálódj az ikonikus nők ruhatárából!

Ikonikus nők, akiktől érdemes divat-inspirációt gyűjteni

Nagyon sok olyan női alak létezik, vagy élt a világban, akik inspirációt adhatnak a divat terén is.

A Pandora ékszeruniverzum - Disney ékszerek - Harry Potter ékszer - Star Wars ékszer - nőnapi ajándék ötlet 2023

A Pandora ékszeruniverzum

Az nem újdonság, hogy az univerzumban csillagok is vannak, az viszont már sokkal inkább, hogy itt a Földön is találunk olyan univerzumot, ami a csillagoknál is csillogóbb.

Íme 5 tipp, milyen öltönyt érdemes beszerezni

Íme 5 tipp, milyen öltönyt érdemes beszerezni

A cikkben tippeket adunk, hogy milyen öltönyt szerezzünk be.