6 szuper elfoglaltság, és a gyerek nem unatkozik a szünidőben

Lassan nyakunkon a két hónapos vakáció: az előrelátó szülők nagyrésze már azon töri a fejét, mivel fogja kitölteni a gyermeke szabadidejét. Napi tíz órát a tévé és a számítógép előtt ülni unalmas és egészségtelen, a gyerekek többre vágynak. Akkor érzik jól magukat, ha kreatív és mozgalmas programokon vehetnek részt.
6 szuper elfoglaltság, és a gyerek nem unatkozik a szünidőben | Gyerektábor 2024 | Nyári tábor 2024 | Tábor 2024 | Tábor 2024 | bentlakós, ottalvós tábor gyerekeknek | kecskeméti tábor 2024

Mit ajánlj csemetédnek, ha azt szeretnéd, hogy a nyár végén kipihenten és energiával telítve kezdje a következő tanévet?

Friss levegő és mozgás

Az iskolaidő alatti mindennapos testnevelést érdemes a vakáció alatt is különböző mozgásformákkal helyettesíteni. Naponta legalább egyórányi mozgás segít a kondíció fenntartásában. Természetesen a legjobb a foci, a túrázás, a kirándulás, ám ha erre nincs lehetőség, az is elég, ha a kisebbeket levisszük a játszótérre, a nagyfiú/nagylány pedig segít a bevásárlásban, meglátogatja a nagymamát, vagy csak leugrik a haverokkal egy üdítőre. A lényeg, hogy ne a négy fal között töltse a napot.

Nyári munka

Egy középiskolás mindig szeretne valami új cuccot, menő cipőt vagy ruhát. Beszéld meg vele, hogy hamarabb teljesül a vágya, ha ő is besegít a finanszírozásba. Számtalan lehetőség kínálkozik… Legegyszerűbb, ha egy diákszövetkezeten keresztül áll munkába. Egy munkahelyen rengeteg tapasztalatot, élmény gyűjthet, nem beszélve a keresetről, amit akár egy nyár végi fesztiválon is elkölthet.

Ha a csemete még csak általános iskolás, akkor is motiválhatod kisebb összegekkel a házimunkában vagy a bevásárlásban nyújtott segítségért. Fontos, hogy előre találjátok ki közösen, melyik feladat elvégzéséért mennyi pénz jár, és ehhez következetesen tartsa magát anya is és apa is. Az első lökést egy ajándékpersellyel adhatod meg neki. A klasszikus malac alakú mellett már számtalan változatban létezik.

Az önkéntesség menő!

A nyári pénzkereset mellett simán belefér egy-két hét önkéntes munka is. Legyen az kutyamentés, faültetés, szemétszedés, ki-ki megtalálhatja az érdeklődési körének megfelelő témát. Rengeteg szervezet kínál ilyen típusú lehetőségeket. Járj elő jó példával! A legjobb, ha közösen vesztek részt a gyerekekkel egy-egy ilyen akcióban. Ez a program erősíti a családi kötelékeket, és rengeteg új élményt és tapasztalatot nyújt mindenkinek.

Olvasni egyáltalán nem ciki

Ha a gyermeked panaszkodik, hogy unatkozik, mondd el neki, hogy nem feltétlenül kell távoli tájakra utaznia, ha felfedezné az ismeretlent, vagy ha nem várt kalandokba keveredne. Elég, ha a kezébe vesz egy könyvet, és olvasni kezd. A XXI. század fiataljai már elszoktak a hagyományos könyvektől, de az e-könyvek segítségével nem kell magát senkinek ódivatúnak éreznie. Az olvasás elősegíti a képzelőerő, a kreativitás fejlődését. A legjobb a családi felolvasóest, amely után beszélgethettek is a könyvekről. De olvasni sem csak a hűvös szobában lehet – a parkok, a terek padjain vagy a strandon is nagyszerű elfoglaltság.

Hadd főzzek ma magamnak!

Sok anyuka úgy érzi, hogy a gyerekek csak lábatlankodnak a konyhában, velük minden tovább tart. Ha már egészen pici koruktól bevonod a kicsiket a főzésbe, kamaszkorukra akár a szülinapi tortádat is megsütik. A főzést sokan nyűgnek érzik, pedig az egyik legkreatívabb tevékenység a világon. Már egy hároméves gyerek is fel tudja törni a tojást, és szívesen kevergeti a salátát. Egy családi grillezés vagy egy hétköznapi vacsora közös elkészítése nagy élményt ad mindenkinek. Fontos, hogy gyermeked is kapjon korának megfelelő feladatot (a saláta vagy egyszerűbb desszert elkészítése), hogy mindig legyen valami az asztalon, amire azt mondhatja: „Ezt én csináltam!”

Tábor = a vakáció csúcspontja

Minden gyerek – a kisiskolástól a tinédzserig – saját kortársai között érzi legjobban magát. Távol a szülők vigyázó szemeitől tud igazán felszabadultan kikapcsolódni. A legtutibb választás erre egy nyári tábor. Már akár főzni is megtanulhat egy erre szakosodott kuktatáborban. A PEOPLE TEAM által szervezett főzőtáborban a 7–17 évesek kipróbálhatják a különböző konyhai alapfogásokat, a sütés-főzés kezdő lépéseit. A közös ebédek és vacsorák mellett izgalmas esti és délutáni programok biztosítják a táborlakók számára, hogy egy percet se unatkozzanak a szünidőben. Ugye, nem is rossz ötlet? Győződj meg róla!

Kapcsolódó cikkek

Valóban egészségesebbek a fa játékok?

Valóban egészségesebbek a fa játékok?

Mutatós és minőségi meglepetést webáruházból is vásárolhatsz gyermekednek. Fa játékok is kaphatók, melyek sokak szerint egészségesebbek. A részletekért kattints!

17 tábor, 1 helyszín, 100 aktivitás - Nyári tábor 2024 - Gyerektábor 2024

17 tábor, 1 helyszín, 100 aktivitás

Régebben egy kirándulás, számháború, strandolás, este pedig szalonnasütés volt a legtöbb tábor programja.

A társasjátékok előnyei a gyerekfejlődésben

A társasjátékok előnyei a gyerekfejlődésben

Hogyan segítik a társasjátékok a gyerekek kommunikációs képességeit, a szociális készségeket és a problémamegoldást.