2 superfood, azaz 2 szuperélelmiszer - moringa, chlorella - ismered őket?

Segíthetnek a sportteljesítményedben is.
2 superfood, azaz 2 szuperélelmiszer - moringa, chlorella

Rendszeresen mozogsz, de mégis eléggé ingadozó a teljesítményed? Ennek egyik oka lehet például a vitamin vagy fehérjehiány, amelyet az alábbi kettő szuperélelmiszerrel könnyen utánpótolhatsz!
Amennyiben odafigyelsz a rendszeres mozgásra és az aktív, sportos életmódra, biztosan előfordult már veled is, hogy meglepő módon nem úgy ment egy-egy edzés, ahogyan azt előtte elképzelted. Ennek természetesen számos oka lehet, akár a fáradtság, kimerültség, vagy a megfelelő rekreáció hiánya. Azonban a legtöbb esetben elmondható, hogy a sportos életmódhoz szükséges megfelelő mennyiségű vitaminok, ásványi anyagok, esetleges fehérje bevitel hiányáról van szó. Az egészséges táplálkozáson kívül a szuperélelmiszerek segítségével tehetünk ez ellen, amelyeket például organikus, bio por formájában is beszerezhetünk. Szuperélelmiszernek nevezhetjük azokat a tápanyagban gazdag élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket, leveleket, gyökereket és magvakat, amelyeknek a fogyasztása az egészségre rendkívül előnyös lehet. Többek között tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és különböző nyomelemekkel, így nem csoda, hogy folyamatosan növekszik a szuperélelmiszerek népszerűsége. Nem csak nyersen, de akár turmix, smoothie, müzli vagy joghurt formájában is fogyaszthatók, így változatos étrendet alakíthatsz ki.

Íme kettő szuperélelmiszer, amely kifejezetten jól jön, ha komolyan veszed a sportolást:

  • Moringa: a moringa egy trópusi fa, amely eredetileg Indiából származik. Ugyan hazánkban még igen ismeretlennek számít, gyakorlatilag a szuperélelmiszerek egyik királynőjének tekinthető. Megtalálható bennük C-vitamin, B-vitaminok, zsírban oldódó A, E, és K-vitamin, 46 féle antioxidáns, 18 esszenciális aminosav, omega 3,6, 9, valamint magas koncentrációjú klorofill. Rendszeres fogyasztásával csökkenti a vércukorszintet, a fáradtság érzetét, nem utolsó sorban pedig a stresszt. Továbbá pedig hozzájárul a szervezet regenerálódásához, így pedig meghosszabbíthatja az életet.

  • Chlorella: a chlorella alga egy édesvízi algafajta, amely számos egészséges és jótékony hatású összetevőt tartalmaz. Tökéletes tápanyagforrás, hiszen a chlorella az összes ismert növény közt a legmagasabb klorofill tartalommal rendelkezik, sőt növényi rostokban és különböző fontos vitaminokban is bővelkedik. Rendszeres fogyasztásával biztosíthatjuk a szervezetünk számára a legtermészetesebb eredetű vitaminbevételt és a sportoláshoz szükséges tápanyagforrást.

Kapcsolódó cikkek

Álomfogó, álomcsapda - innen ered

Ezt kell tudni az álomfogókról

Innen ered az álomfogó jelentése, jelenléte.

Kávézacc felhasználás -ne dobd ki!

Így használd fel a kávézaccot

A kávézacc jótékony hatásai, nem kell kidobnunk a zaccot, miután lefőtt a kávé.