Ezt kell tudni az álomfogókról

Sokakat érdekel az indián kultúra, mások hisznek a valóság mögötti jelentésekben, szintén mások csak szeretik dísziteni a lakást. Ezek mind, és még más jellemzők is utalhatnak azokra az emberekre, akiknek otthonában található álomfogó.
Álomfogó, álomcsapda - innen ered

Sokakat érdekel az indián kultúra, mások hisznek a valóság mögötti jelentésekben, szintén mások csak szeretik dísziteni a lakást. Ezek mind, és még más jellemzők is utalhatnak azokra az emberekre, akiknek otthonában található álomfogó. Megmondjuk mi is ez pontosan!

Az álomfogó, vagy más néven álomcsapda készítése eredetileg az észak-amerikai indián kultúrákban volt jellemző. Ennek alapját egy fűzfából alakított kör, vagy könnycsepp alakzat adta, melyre hálót készítettek, illetve tollakkal, gyöngyökkel díszítették.

A kézzel készült tárgynak jelentése is volt, mégpedig az, hogy ha ezt a kis díszt az ágy fölé teszik, megvédi a gyerekeket a rossz álmoktól. Az indiánok hittek/hisznek benne, hogy a háló kiszűri a rémálmokat, de a jó álmok átjutnak a réseken.

Az álomfogó tehát egy kultúra hagyománya volt, de mára már olyannyira elterjedt, hogy bármelyik országban lehet kapni, és persze már nem feltétlenül az a lényeg, hogy kézzel készítsék. Különböző színűeket és formájúakat is lehet kapni, de egyes kézműves videók már azt is megmutatják, hogy hogyan készítsen magának az ember az otthonában szép álomcsapdát.

Tehát a legtöbb kultúra ma már nem hagyományként, csupán dísztárgyként tekint rá. Ennek ellenére sokan, ki ebből, ki abból az okból, de felakasztják az ágyuk fölé ezt a kis tárgyat, amelyek közül most megmutatunk néhányat, hiszen már csak nézegetni is érdemes őket, olyan szépek.

Kapcsolódó cikkek

Milyen és milyen színű virágot kaptál Valentin-napra? Mutatjuk, mit jelent! Valentin-Nap 2022 - Valentin-Nap 2023

Milyen és milyen színű virágot kaptál Valentin-napra? Mutatjuk, mit jelent!

Nem mindegy, hogy milyen és milyen színű virágot kapsz Valentin-napon a kedvesedtől. Eláruljuk, hogy melyik virág, mit is jelent valójában.

Esküvői tematikák

Itt az esküvők szezonja - ezek a legjobb tematikus lagzik

Ha most készülsz az esküvődre, olvasd el a cikket. Esküvői tematikákról lesz szó.

Mit jelentenek az egyes színek? Elmondjuk!

Mit jelentenek ezek a színek?

A színeknek jelentése van. Mutatjuk, hogy melyik szín, mit jelent.