Ezt kell tudni az álomfogókról

Sokakat érdekel az indián kultúra, mások hisznek a valóság mögötti jelentésekben, szintén mások csak szeretik dísziteni a lakást. Ezek mind, és még más jellemzők is utalhatnak azokra az emberekre, akiknek otthonában található álomfogó.
Álomfogó, álomcsapda - innen ered

Sokakat érdekel az indián kultúra, mások hisznek a valóság mögötti jelentésekben, szintén mások csak szeretik dísziteni a lakást. Ezek mind, és még más jellemzők is utalhatnak azokra az emberekre, akiknek otthonában található álomfogó. Megmondjuk mi is ez pontosan!

Az álomfogó, vagy más néven álomcsapda készítése eredetileg az észak-amerikai indián kultúrákban volt jellemző. Ennek alapját egy fűzfából alakított kör, vagy könnycsepp alakzat adta, melyre hálót készítettek, illetve tollakkal, gyöngyökkel díszítették.

A kézzel készült tárgynak jelentése is volt, mégpedig az, hogy ha ezt a kis díszt az ágy fölé teszik, megvédi a gyerekeket a rossz álmoktól. Az indiánok hittek/hisznek benne, hogy a háló kiszűri a rémálmokat, de a jó álmok átjutnak a réseken.

Az álomfogó tehát egy kultúra hagyománya volt, de mára már olyannyira elterjedt, hogy bármelyik országban lehet kapni, és persze már nem feltétlenül az a lényeg, hogy kézzel készítsék. Különböző színűeket és formájúakat is lehet kapni, de egyes kézműves videók már azt is megmutatják, hogy hogyan készítsen magának az ember az otthonában szép álomcsapdát.

Tehát a legtöbb kultúra ma már nem hagyományként, csupán dísztárgyként tekint rá. Ennek ellenére sokan, ki ebből, ki abból az okból, de felakasztják az ágyuk fölé ezt a kis tárgyat, amelyek közül most megmutatunk néhányat, hiszen már csak nézegetni is érdemes őket, olyan szépek.

Kapcsolódó cikkek

Szokásaink megismerése a pihentető alvás kulcsa

Az alvási szokásaid többet árulnak el rólad, mint gondolnád

Az alvásproblémák felszámolására sok esetben egyszerű megoldást lehet találni, ebben segítsékünkre van, ha megismerjük alvási szokásaink jelentését.

Fogyás házimunkával - fogyókúra tipp, amire nem gondolnál - mutatjuk, mi mennyi kalória

Fogyás házimunkával - fogyókúra tipp, amire nem gondolnál - mutatjuk, mi mennyi kalória

Hihetetlen, de az ablakmosás, a porszívózás, sőt, az autóvezetés is hozzájárul az eredményes fogyókúrához!