Ezt kell tudni az álomfogókról

Sokakat érdekel az indián kultúra, mások hisznek a valóság mögötti jelentésekben, szintén mások csak szeretik dísziteni a lakást. Ezek mind, és még más jellemzők is utalhatnak azokra az emberekre, akiknek otthonában található álomfogó.
Álomfogó, álomcsapda - innen ered

Sokakat érdekel az indián kultúra, mások hisznek a valóság mögötti jelentésekben, szintén mások csak szeretik dísziteni a lakást. Ezek mind, és még más jellemzők is utalhatnak azokra az emberekre, akiknek otthonában található álomfogó. Megmondjuk mi is ez pontosan!

Az álomfogó, vagy más néven álomcsapda készítése eredetileg az észak-amerikai indián kultúrákban volt jellemző. Ennek alapját egy fűzfából alakított kör, vagy könnycsepp alakzat adta, melyre hálót készítettek, illetve tollakkal, gyöngyökkel díszítették.

A kézzel készült tárgynak jelentése is volt, mégpedig az, hogy ha ezt a kis díszt az ágy fölé teszik, megvédi a gyerekeket a rossz álmoktól. Az indiánok hittek/hisznek benne, hogy a háló kiszűri a rémálmokat, de a jó álmok átjutnak a réseken.

Az álomfogó tehát egy kultúra hagyománya volt, de mára már olyannyira elterjedt, hogy bármelyik országban lehet kapni, és persze már nem feltétlenül az a lényeg, hogy kézzel készítsék. Különböző színűeket és formájúakat is lehet kapni, de egyes kézműves videók már azt is megmutatják, hogy hogyan készítsen magának az ember az otthonában szép álomcsapdát.

Tehát a legtöbb kultúra ma már nem hagyományként, csupán dísztárgyként tekint rá. Ennek ellenére sokan, ki ebből, ki abból az okból, de felakasztják az ágyuk fölé ezt a kis tárgyat, amelyek közül most megmutatunk néhányat, hiszen már csak nézegetni is érdemes őket, olyan szépek.

Kapcsolódó cikkek

Ajándékok házilag, kézzel készítve.

Házi készítésű ajándékok - többet érnek

Ajándékok, amiket el lehet készíteni otthon, saját kezűleg.

Kávézacc felhasználás -ne dobd ki!

Így használd fel a kávézaccot

A kávézacc jótékony hatásai, nem kell kidobnunk a zaccot, miután lefőtt a kávé.

Szokásaink megismerése a pihentető alvás kulcsa

Az alvási szokásaid többet árulnak el rólad, mint gondolnád

Az alvásproblémák felszámolására sok esetben egyszerű megoldást lehet találni, ebben segítsékünkre van, ha megismerjük alvási szokásaink jelentését.